Освітня програма “Економіка” (третій рівень вищої освіти, доктор філософії)

Програма орієнтує на розширення та поглиблення теоретико-методологічного та науково-методичного базису розвитку соціально-економічних систем на макро-, мезо- та мікрорівні, оволодіння практичним інструментарієм наукових досліджень в сфері економіки та орієнтує на співробітництво із закладами системи Академії наук України, бізнес сектором, закордонними науковцями та грантову діяльність.

 

Програма орієнтує на розширення та поглиблення теоретико- методологічного та науково-методичного базису економічної науки, оволодіння практичним інструментарієм наукових досліджень в економічній сфері, інтеграцію науки – бізнесу – суспільства, орієнтує на співробітництво із закордонними науковими та освітніми установами, грантову діяльність.

 

Наукова та викладацька діяльність у сфері економіки.

Наукова, адміністративна та управлінська діяльність в закладах освіти, закладах державних, територіально-адміністративних систем та бізнес-секторі.

 

Посади згідно класифікатору професій України:

Законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (управителі). Керівники підприємств, установ, організацій (12):

керівники підприємств, установ, організацій (Директор)(1210.1),

керівники виробничих підрозділів у промисловості (1222), керівники різних основних підрозділів (Начальник) (1229.1), керівники функціональних підрозділів (Начальник)(1231). Керівник науково-дослідного підрозділу (1237), головний фахівець науково-дослідного підрозділу (1237.1), Начальник (Завідувач)  науково-дослідного підрозділу (1237.2), Керівник проектів та програм (1238), Керівник інших функціональних підрозділів (1239), Керівник малих підприємств (Директор)(13).

Консультант з питань комерційної діяльності та управління (1475.4).

Професіонали: викладачі вищих навчальних закладів (2310): Докторант, Доцент, Професор кафедри (2310.1), асистент, Викладач вищого навчального закладу (2310.2).

Інші професіоналі (24): професіонали у сфері державної служби, аудиту, бухгалтерського обліку, праці та зайнятості, маркетингу, ефективності підприємництва, інтелектуальної власності та інноваційної діяльності (241): професіонали в галузі праці та зайнятості, Науковий співробітник в галузі праці та зайнятості (2412.1), Консультант, професіонал з інноваційної діяльності,

професіонал з інтелектуальної власності, фахівець з економічного моделювання екологічних систем, фахівець із сертифікації, стандартизації та якості (2419.2); Науковий співробітник з маркетингу, ефективності підприємництва, інтелектуальної власності та інноваційної діяльності (2419.1), науковий співробітник в галузі економіки (2441.1), науковий співробітник в галузі управління проектами та програмами (2447.1)

Місця працевлаштування. Посади у відділах та лабораторіях наукових установ, профільних кафедрах університетів. Відповідні робочі місця (наукові дослідження та управління) підприємств, установ та організацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *